preskoči na sadržaj

Osnovna škola Jelsa

Login
Ulaz u e-Dnevnik

za učenike i roditelje:

office365


Učiteljima i učenicima je dostupan besplatni pristup Office365 alatima.
Upute za preuzimanje

Sada je...
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
Pitaj ne skitaj

Red Button

Vozni red autobusa

popodnevna smjena
jutarnja smjena

KORISNE POVEZNICE

NE govoru mržnje na internetu

Katalog školske knjižnice

Virtualna knjižnica

Naslovnica
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
PREKID UOBIČAJEDNOG IZVOĐENJA NASTAVE
Autor: Ana Miljak, 14. 3. 2020.

U ponedjeljak, 16. ožujka 2020., prekida se izvođenje redovite nastave na uobičajeni način, te nastavlja na način prikladan novonastaloj situaciji. Za realizaciju će biti potrebna intenzivna komunikacija i suradnja svih odgojno- obrazovnih radnika, učenika i roditelja učenika, te korištenje tehnologije i mreža.

Za početak se traži aktivacija proizvoda Office365 učenicima predmetne nastave (5.-8. razred), putem poveznice na adresi https://office365.skole.hr pomoću podataka uz dodjeljeni im identitet u sustavu AAI@EdHr (ime.prezime@skole.hr, lozinka), koje koriste i za pristup e-dnevniku. 
*NAPOMENA: Već dva dana su evidentirane bitne teškoće pri aktivaciji ovog proizvoda, za koju nadležne službe smatraju da će biti riješene do ponedjeljka u 12 sati, stoga se ne osjećajte uznemireno ako vam se događa neočekivani problem, zajednički je svima trenutno.

Uređaji kojima se učenici mogu služiti u ove svrhe su svi kojima je dostupan pristup internetu: računalo, tablet, mobitel. 

RAZREDNA NASTAVA:
Za učenike razredne nastave, MZO je u suradnji sa HRT predvidjelo da u ponedjeljak 16. ožujka 2020. započne s emitiranjem nastavnih sadržaja svakodnevno, na 3. programu pod nazivom Škola na Trećem, sljedećim rasporedom prikazivanja:

Roditelji će sa razrednim učiteljicama komunicirati putem društvenih mreža, grupno i/ili individualno, te od njih primati upute, materijale i zadatke. 

PREDMETNA NASTAVA:
Učenici 5.-8. razreda će u nastavi sudjelovati u virtualnim učionicama sa razrednicima i predmetnim učiteljima. Dodatno, Sportska televizija (https://sptv.hr/) će emitirati nastavne sadržaje za praćenje svakodnevno, sljedećim rasporedom:

Aktivnosti u virtualnim učionicama su za sve učenike obavezne, a poveznice u glavnom izborniku stranice škole pod "virtualna škola".

U ponedjeljak, 16. ožujka 2020, učenici će s razrednicima testirati razrede, u utorak 17. ožujka sa predmetnim učiteljima kanale nastavnih predmeta.
Od srijede 18. ožujka 2020. razrednici u virtualnim učionicama učenicima daju raspored i obaveze, predmetni učitelji daju aktivnosti i zadatke.

Od dana 23. ožujka 2020. godine (ponedjeljak), nastava će se odvijati prema uobičajenom rasporedu Škole za rad u nastavnim predmetima, s početkom u 8:00 sati, poslijepodnevnim rasporedom. Od 30. ožujka 2020. (ponedjeljak), raditi će po jutarnjem rasporedu nastavnih predmeta i nadalje nastaviti naizmjenično tjednima.

Sudjelovanje učenika će biti praćeno njihovom aktivnošću u virtualnim učionicama, a cjelodnevnu neaktivnost roditelj opravdava kao izostanak.

Tijekom predstojećeg razdoblja učenja na daljinu, za sada se predviđa vrednovanje za učenje i vrednovanje kao učenje, dok se vrednovanje naučenog ne predviđa kao nužno.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju