preskoči na sadržaj

Osnovna škola Jelsa

Login
Tražilica
Ulaz u e-Dnevnik

za učenike i roditelje:

office365


Učiteljima i učenicima je dostupan besplatni pristup Office365 alatima.
Upute za preuzimanje

Sada je...
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
Pitaj ne skitaj

Red Button

Vozni red autobusa

popodnevna smjena
jutarnja smjena

KORISNE POVEZNICE

NE govoru mržnje na internetu

Katalog školske knjižnice

Virtualna knjižnica

1. PLATFORMA ZA RAD:

Osnovna škola Jelsa za predmetnu nastavu koristi virtualne učionice, zbornicu i knjižnicu, postavljene na platformi Microsoft Teams. Za uključenje je potrebna aktivacija korisničkog računa. Pripremite podatke o svom AAI@EduHr identitetu (ime.prezime@skole.hr i lozinka) i krenite u jednostavan postupak:

a) na poveznici https://office365.skole.hr klik na: AAI@EduHr Prijava
b) u obrascu popuniti polja: korisničko ime (ime.prezime@skole.hr) i lozinku, klik na Prijavi se
c) prihvatiti uvjete korištenja klikom
d) klik na "Odvedi me u Office365"
e) klik na plavu ikonu Teams
 Čekamo te! :)

 

2. REZERVNA PLATFORMA:

Kao rezervnu varijantu, Osnovna škola Jelsa će se služiti sa gSuite For Education. Učenike i roditelje se upućuje da aktiviraju učenicima korisnički račun, kako bi u slučaju potrebe odmah mogli nastaviti s nastavnim radom, bez odlaganja. Pripremite podatke o svom AAI@EduHr identitetu (ime.prezime@skole.hr i lozinka) i krenite u jednostavan postupak:

a) IZNIMNO VAŽNO: nezaobilazni preduvjet uspješne aktivacije je prethodna odjava sa SVIH Google korisničkih računa i usluga na uređaju kojeg se koristi. Najčešći problem nastane neodjavljivanjem sa gmail usluge. Najjednostavniji način je klik na "Odjavi me sa svih Google računa."
b) klik na poveznicu https://aktivacija.skole.hr/
c) klik na "Prijavite se za aktivaciju usluga"
d) u obrascu popuniti polja: korisničko ime (ime.prezime@skole.hr) i lozinku, klik na Prijava
e) na ekranu će se pojaviti informacija da se zahtjev obrađuje, te će biti odobren za 60 minuta
f) prijavite se na poveznici https://myaccount.google.com/ korisničkim podacima koje se upotrijebili za aktivaciju ove usluge.

* Ako u 61. minuti od zahtjeva, prijava na korisnički račun još uvijek ne funkcionira, ne zabrinjavajte se- vratite se za dodatnih 5-15 minuta i uvjerit ćete se da funkcionira s lakoćom.

Za početak: klik na ikonu "google apps" u desnom gornjm kutu ekrana i odaberite klikom "Učionice" 

U daljnjem postupku, učenici će biti pozvani u učionicu svakog pojedinog predmeta pozivnicom (klik na Prihvati) ili će se u učionicu uključiti putem koda kojeg će dobiti od predmetnog učitelja ili razrednika.

 

3. POMOĆ I PODRŠKA:

U slučaju problema kojeg ne umijete ili ne uspjevate riješiti, roditelji mogu kontaktirati razrednike, predstavnika roditelja u Vijeću roditelja ili predsjednicu Vijeća roditelja, učenici razrednike, a koji će dodatnu pomoć zatražiti od ravnateljice i admina, ovisno tko je u tom trenutku brži :-)

Slobodno nam se obratite za pomoć, prohodnost informacija i reakcija je svega nekoliko minuta, bez obzira kojim ste putem krenuli wink

 

 

preskoči na navigaciju